Pescadors de l'Escala

Switch to desktop

Albert Prat  i Vila

Albert

Nascut a La Cellera de Ter (Girona), als sis anys comença els seus estudis de solfeig i piano amb el mestre Ramon Collell i més tard els continuà amb el mestre Emili García i Jovita Anaya. Harmonia, contrapunt, composició i instrumentació amb els mestres M. Lluïsa Nadal, M. Àngels Alabert i Pere

Vallribera al Conservatori "Isaac Albèniz" de Girona i al "Liceo" de Barcelona. A l’edat de catorze anys, començà a compaginar els seus estudis musicals treballant amb diferents agrupacions de música lleugera com a intèrpret de piano: “Seison Grup” (Olot), “Cid Siguers” (Roses). Als divuit anys i degut a la seva incorporació com a director de la Cobla “Girona” (Girona) escriu la seva primera Sardana anomenada "Puigdafrou", i va recorrent diferents formacions orquestrals Cobla Orquestra “Miramar” (Figueres) i Cobla Orquestra “Amoga” (Vidreres). Al tenir en les seves mans la possibilitat de poder experimentar en el món de la cobla , escriu sardanes entre les que podem destacar títols premiats com al "L’Encís de Roses", "L’olivera de l’avell", "Amorosa", "l’Encís de Girona", “A la cobla centenària”, “Records del Parc Nou" i ”Pubillatge d’Or a l’Escala” enregistrades moltes d’elles per les més prestigioses Cobles del nostre país.

Actualment i des de l’any 1990 és professor titulat en l’àrea de Llenguatge Musical i piano a L’Escola Municipal de Música d’Olot i des de el 1991 es el director artístic/musical , i acordionista  dels “Pescadors de l’Escala" durant aquest període a composat diferents temes mariners com "El Mariner enamorat","Cançó de Port" (composada juntament amb el tenor del grup en Quim Mas) i temes dels últims enregistraments anomenats "PUPURRICANTUS", "35","IMATGES”, “ENTRE XARXES I CANÇONS”, “LLUNY DE LA MAR” i “45”: com "El rock del músic", "El Tango de la perola", "El bram de l’ase", "Enyorança", "El Remitger enamorat", "La cançó de L´indiano", "La Festa dels Pescadors", “El cargol de Mar”, “Juguem a enamorar-nos”  “Lluny de la mar” i “Vull ser el teu port”. Compositor també d’una cantata infantil per a orquestra simfònica i dues veus blanques anomenada “L’estranya història de Giuseppe Tempo” i d'obres pianístiques que formen part de la col·lecció “volcans“ de l’Editorial Boileau i “Quatre impressions” editades per “Perifèria músic”.

 Instrumentista de piano, guitarra, trombó, flabiol, flauta travessera i acordió.

 


Jordi Cabarrocas i Serra 

Jordi

Inicia els estudis “Conservatori Isaac Albèniz de Girona” i els segueix al “Conservatori professional de Música de Badalona” on acaba el Grau mig amb el professor Enric Rigau i Prats, en l’especialitat de contrabaix.

Actualment ha acabat els estudis de Grau Superior a L’E.S.M.U.C en l'especialitat de contrabaix música clàssica i contemporània sota la tutela del professor Toni García i Araque.

Ha format part de gran quantitat de joves orquestres i grups de cambra entre els que cal destacar: J.O.N.C (Jove Orquestra Nacional de Catalunya), Orquestra Athenea de Girona, Orquestra del Segle XXI, Orquestra de L’E.S.M.U.C, Orquestra del Conservatori professional de Música de Badalona... exercint les funcions de principal i solista en diverses ocasions.

El setembre de 2003 realitza el 8è curs de corda “Ciutat de Toledo” amb el professor Antoni García Araque. L’agost del 2005 és escollit per el Departament de Educació de la Generalitat per representar Catalunya en la Inter Regional Orchestra (IRO) a Alemanya, exercint les funcions de principal.

Ha treballat sota la batuta de directors com: Manel Valdivieso, Robert King, Jordi Mora, G. Van Waas, Gianandrea Noseda, A. Ros Marbà, Klaus Arp, E. Martínez Izquierdo... I ha rebut consells de contrabaixistes de renom com: Tomas Martin, Andrew Ackermann, Thierry Barbe, Frano Kakarigi, Cristoph Rahn...

En la vessant pedagògica, ha estat des del 2003-08 professor de contrabaix i baix elèctric a l’Escola Liceu Pere Mercader (Cassà de la Selva) i en l’actualitat a l’Escola del Casino (Llagostera) com a professor dels combos de música moderna i baix elèctric.

A més ha format part de diferents conjunts i estils musicals com:

Música de ball (Trisònic, Casablanca, Acquarium...)
Cobles de sardanes (Ciutat de Calella, Principal d’Olot...)
Grups de jazz (Xavi Lloses Trio)
Pop-rock i versions (Toca el Dos, Free Quartet, Stickcovers...)

En l’actualitat forma part del grup d'havaneres Els Pescadors de l’Escala com intèrpret de contrabaix i baríton alt i també és membre del grup de funky  Firal Funky Band on toca el baix elèctric.

 


Quim Mas i Gibert

Quim

Nascut a Canet de Mar (Barcelona) el 1956 en una família vinculada al teatre, la música i la literatura. Als divuit anys va entrar a formar part de la companyia de teatre "Els Comediants"; durant aquesta època la companyia presentà espectacles infantils com "Catacroc", "Sol Solet", i per adults, com "La Verbena" o "Alè" participant-hi com a músic i actor. Amb aquesta companyia realitzà gires per Espanya, Itàlia, França, Holanda, Bèlgica, Alemanya, Dinamarca, Islàndia, Polònia i l’antiga Iugoslàvia.

A partir del 1984 acaba els seus estudis musicals i es forma com a cantant amb el tenor Joan Oncina. L´any 1991 entrà a formar part del grup de música popular Els Pescadors de l´Escala on fa el paper de primer tenor i guitarra.

El mateix 1991 funda la companyia d’òpera anomenada "Òpera Oberta" orientada a divulgar aquest gènere entre el públic jove. Poc després va fundar amb Joan Duch la empresa “ATOT” productora i distribuïdora d’espectacles musicals per a nens i joves.

Actualment la seva feina és heterogènia doncs a més de cantant, escriu guions d’espectacles, novel·les, fa d’actor i dirigeix teatre. És autor entre d’altres d’una adaptació per a nens de La Flauta Màgica de Mozart, els espectacles musicals “La Truita” (Schubert), “Miau” (Rossini), “Les aventures de l’ocell Martinet (Vivaldi), “Violeta” (Mozart), “Peer Gynt” (Edward Grieg), “Qui no té por de la Baba-Iaga?” (Mussorski), etc. És autor així mateix de la novel·la “Tot encaixa”.

 


Josep Cruanyes i Gruart

Josep

Va néixer a Cassà de la Selva l’any 1946. Va estudiar Cant al Liceu de Barcelona amb el tenor Pau Civil. Va participar quatre vegades als concert de fi de curs al Teatre del Liceu amb les òperes Marina, Manon, La Gioconda i Bohemios. També en aquell període va realitzar cursos d’especialització amb el mestre Ettore Campogaliani i el baríton Francisco Kraus.

Va començar la seva trajectòria musical com a vocalista de diverses orquestres com La Principal de Palafrugell i La Principal de Llagostera entre d’altres. En el món de l’havanera va debutar l’any 1984 amb el grup L’Oreig de Mar de l’Escala. De 1990 fins el 1999 va formar part del grup Peix Fregit de Palafrugell amb qui va actuar per tot Catalunya i també a Paris, Madrid, Luxemburg, Essen, La Haia i Berlín.

Ha intervingut en dos enregistraments amb l’Oreig de Mar i quatre amb el Peix Fregit

Des de l’any 2010 forma part dels Pescadors de l’Escala.


Template Dissenyat © Joomla Templates | GavickPro i adaptada per Disseny Virtual. Tots els drets reservats.

Top Desktop version