Pescadors de l'Escala

Switch to desktop

Albert Prat  i Vila

Albert

Nascut a La Cellera de Ter (Girona), als sis anys comença els seus estudis de solfeig i piano amb el mestre Ramon Collell i més tard els continuà amb el mestre Emili García i Jovita Anaya. Harmonia, contrapunt, composició i instrumentació amb els mestres M. Lluïsa Nadal, M. Àngels Alabert i Pere

Vallribera al Conservatori "Isaac Albèniz" de Girona i al "Liceo" de Barcelona. A l’edat de catorze anys, començà a compaginar els seus estudis musicals treballant amb diferents agrupacions de música lleugera com a intèrpret de piano: “Seison Grup” (Olot), “Cid Siguers” (Roses). Als divuit anys i degut a la seva incorporació com a director de la Cobla “Girona” (Girona) escriu la seva primera Sardana anomenada "Puigdafrou", i va recorrent diferents formacions orquestrals Cobla Orquestra “Miramar” (Figueres) i Cobla Orquestra “Amoga” (Vidreres). Al tenir en les seves mans la possibilitat de poder experimentar en el món de la cobla , escriu sardanes entre les que podem destacar títols premiats com al "L’Encís de Roses", "L’olivera de l’avell", "Amorosa", "l’Encís de Girona", “A la cobla centenària”, “Records del Parc Nou" i ”Pubillatge d’Or a l’Escala” enregistrades moltes d’elles per les més prestigioses Cobles del nostre país.

Actualment i des de l’any 1990 és professor titulat en l’àrea de Llenguatge Musical i piano a L’Escola Municipal de Música d’Olot i des de el 1991 es el director artístic/musical , i acordionista  dels “Pescadors de l’Escala" durant aquest període a composat diferents temes mariners com "El Mariner enamorat","Cançó de Port" (composada juntament amb el tenor del grup en Quim Mas) i temes dels últims enregistraments anomenats "PUPURRICANTUS", "35","IMATGES”, “ENTRE XARXES I CANÇONS”, “LLUNY DE LA MAR” i “45”: com "El rock del músic", "El Tango de la perola", "El bram de l’ase", "Enyorança", "El Remitger enamorat", "La cançó de L´indiano", "La Festa dels Pescadors", “El cargol de Mar”, “Juguem a enamorar-nos”  “Lluny de la mar” i “Vull ser el teu port”. Compositor també d’una cantata infantil per a orquestra simfònica i dues veus blanques anomenada “L’estranya història de Giuseppe Tempo” i d'obres pianístiques que formen part de la col·lecció “volcans“ de l’Editorial Boileau i “Quatre impressions” editades per “Perifèria músic”.

 Instrumentista de piano, guitarra, trombó, flabiol, flauta travessera i acordió.

 


Template Dissenyat © Joomla Templates | GavickPro i adaptada per Disseny Virtual. Tots els drets reservats.

Top Desktop version